| |
zabica21
 |
gradivo za opsd II
lep pozdrav!zanima me,iz česa se boste učil za opsd II?a se vm zdi dost kar je tuki v knižnci?k se mi zdi bedno kupvt te skripte u fotokopirnci pa še drago je...glede na to, da je res že use na netu?!pa hvala za odgovor :) velik sreče na izpitih!!! :)
|
komentarjev:
153 | ogledov: 3393
zabica21
| napisan: 12.6.2009 , 13:02
hvala za odgovor.sm kr kupla skripto... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 12.6.2009 , 19:09
Baje to kar je v knjižnici tukaj sploh več ne pride v poštev. Jaz sem še starejši letnik in nisem naredila januarja. Sem pa se že kar nekaj učila za ta rok na kar izvem, da sploh ne pride več ta snov v poštev, ampak je vse novo. oh joj... Je še kdo tak primer? |
|
|
|
Parisien
| napisan: 15.6.2009 , 10:33
Piši po filingu! Samo vse napiši, in obkroži oz. prečrtaj! Resno mislim. Če bi šel še 1x na izpit se sploh ne bi učil.
................. Signatura ............................
*** 16.4.2010 ob 02:49 me je srečala pamet. Srčno upam, da res. *** matjaz.oven@gmx.net, parisien@war-im-urlaub.de
|
|
|
|
avtor?!
| napisan: 15.6.2009 , 10:42
in kakšne so ocene, če pišeš po filingu? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 15.6.2009 , 11:06
Jaz imam tudi še od lani za naredit izpit, skripto z vsemi članki sem kupila lani, a to pomeni, da popolnoma NIČ iz lanskega gradiva ne pride letos v poštev? |
|
|
|
Parisien
| napisan: 15.6.2009 , 12:24
Po filingu sem dobil 10. Res je, da sem se učil, ampak pri večini vprašanj mi to ni čisto nič pomagalo. Pri njih sem se zanesel na filing in se je splačalo. Dopuščam možnost, da imam vrhunski filing.
*** 16.4.2010 ob 02:49 me je srečala pamet. Srčno upam, da res. *** matjaz.oven@gmx.net, parisien@war-im-urlaub.de
|
|
|
|
mgkp
| napisan: 15.6.2009 , 13:07
Kakšen pa je bil izpit? Vprašanja? Je blo na katerih člankih več poudarka? Tudi teme iz predavanj? Vsakršna info nam pride prav |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 15.6.2009 , 15:11
hej. še ena s starim grehom se je našla ))))) ja, sem ugotovila, da se je v dveh letih spremenilo vse razen psihosocialna družinska terapija. zdej mam ta novo skripto in bomo videli, kaj bo. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 17.6.2009 , 10:50
Parisien kaj si ti pisal izpit že po teh novih člankih? Daj mi orosim povej, če je bil test spet ful za obkroževat potem pa dve esejski vprašanji? Se mogoče spomniš esejskih vpr. al pa bilo kaj no. Vsaka pomoč bo dobrodošla! Hvala ti! |
|
|
|
Parisien
| napisan: 17.6.2009 , 11:14
Ja po Psihosocialni družinski terapiji, Znanosti o vzgoji in Zdravilni moči domišljije. Ful za obkroževat in črtat. Par vprašanj je bilo esejskih, ampak je bilo prostora samo 5-6 vrstic. Pa ne ga poslušat, ko govori o minus točkah. Kar vse obkrožit in prečrtat, nič pustit. Pri esejskih pa vse popisat. Tudi če si sproti zmišljuješ.
|
|
|
|
Parisien
| napisan: 17.6.2009 , 11:15
Aja, pozabil sem na Stritihov "snopič". Ampak se ne spomnim, če je bilo sploh kaj iz njega.
|
|
|
|
avtor?!
| napisan: 17.6.2009 , 16:51
Pa se kdo spomni kaj esejskega? Plis,plis |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 17.6.2009 , 18:57
Upam, da bo tale komentar prebrala tudi naša predstavnica Iva! Stritiha bi bilo nujno opomniti, da mora izpite čim prej popraviti, da se bomo lahko prijavili na drugi rok, ki je 1.7., to pomeni, da je zadnji rok za prijavo en teden prej, tako, da bo mogel pohiteti, samo povedati mu moramo to, če se strinjate... |
|
|
|
piskotek
| napisan: 17.6.2009 , 20:06
Jst sempa čist v bedu...kar se tiče tega predmeta,ne gre in ne gre mi... tudi to kar berem mi je kar nekaj ko pomislim na njegovo obkroževanje...men nikoli ne bo ratalo... sicer sem že dost prebrala...sam vseen tak salb filing mam... čist sem v bedu.... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 17.6.2009 , 20:12
ma ful je težko za zapomnit.. še najbel me pa to skrbi, da se zdej mučim tukaj in zapravljam čas, potem bo pa tako kot vsako leto kar nekej |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 8:30
Jaz pa sploh ne vem kaj bi lahko bilo pri esejskih vprašanjih. Kaj vi mislite? Prosim, če se kdo kaj spomni--res bi bila hvaležna, ker se mi že meša. HVALA |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 9:17
Takle... jst sem tole slišala, da so mel: - pomen dvojnega spomina za osebe, ki so v PTSM...al nekaj takega... - poveži stabilizacijo in prvi korak v terapiji - nanašalo se je na vzgojo, mislim da na hiperaktivnost ter 1. soočenje, kdaj svetovalec sooča, v kateri fazi pogovora, zakaj 2. dve vrsti spomina pri ptsm, opiši razlike 3. jaz sporočila, opiši, poveži kako je z jaz sporočili v svetovalnem pogovoru in kako pri delu s klijentom po travmi (reedmann) No, jst sem za tole slišala...kok je res.... don't know |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 9:26
Hej! Zdj bi blo fino, če bi se našel še kdo, ki bi odgovoril na ta vprašanja ) hvala že v naprej |
|
|
|
marina86
| napisan: 18.6.2009 , 9:58
ja nej se prosim nekdo potrudi in odgovori na ta vprašanja, ker js ne vem kje jih sploh najdit- (2 vrsti spomina)? |
|
|
|
Parisien
| napisan: 18.6.2009 , 10:22
Glede Ive in Stritiha: Iva že celo leto ni več predstavnica letnika. Stritih je pa izrednim letos "popravil" ekspresno - v šestih dneh (štirih delovnih).
|
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 10:30
Parisien, a mi lahkoprosim samo poveš, koliko približno je bilo vprašanj za obkroževat, pa če so bli ponujeni odgovori tko med seboj dost podobni (dvomljivi)... ter v kolikem času si končal... No, sam še eno vpr., a je blo kej iz predavanj? Hvala |
|
|
|
Parisien
| napisan: 18.6.2009 , 12:09
Vsega je bilo dva lista, to je 4 strani (mogoče ne čisto polne, se ne spomnim). Od tega je bilo okrog pol strani prečrtanega, nekaj pa smo prečrtali sami, ker tega ni bilo na tistih straneh knjig, ki jih je navedel. Za pisat so ostala 3 ali 4 vprašanja. Ostalo je bilo za obkroževat/črtat. V bistvu ni šlo za izbiro pravilnih odgovorov, ampak za pravilne in napačne trditve, ki med niso bile kaj dosti povezane. Eno uro nimaš kaj pisat. S predavanj mislim, da ni bilo nič. Naj me kdo popravi/dopolni. Meni je res vse ušlo iz glave takoj po izpitu.
|
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 12:36
men ni nič jasno.. šla sem skoz celo skripto, pa nikjer ne najdem o dveh vrstah spomina in konkretno o jaz sporočilih.. ????? |
|
|
|
Parisien
| napisan: 18.6.2009 , 12:41
Popolna sporočila so v prvem delu deVries, Bouwkamp (jaz, ti, odnos). Za spomin pa ne vem. Jaz sem kar nekaj nakladal o tistem, kar se mi je zdelo. Po trenutni inspiraciji.
|
|
|
|
mgkp
| napisan: 18.6.2009 , 12:46
spomin je iz predavanj (konceptualno in perceptivno pomnjenje), jaz sporočila pa so nekaj v Psihosocialni družinski terapiji, str. 172, mogoče še kje drugje... naj še kdo napiše, če najde. |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 14:05
Tekle....na strani 235 (psih.dr.terapija), je pri popolnem sporočilu napisano: [... V prejšnjem poglavju smo govorili o: -jaz- sporočilu, na primer: "Čutim, dame ne jemljete resno." -ti-sporočilu, naprimer: "Ne jemlješ me resno."....] In zdej se jst sprašujem kje v prejšnjem poglavju???? Če tole spada v 11. poglavje, jaz v 10. nisem nič našla.... plis pomoč!!!! |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 14:50
piškotek, to kar ti iščeš je v prvi polovici knjige... pejt v knjižnico na 3. letnik / opsd1 in poišči povzetek 1. polovice, tam je. a se komu sanja kej o povezavi stabilizacije s prvim korakom v terapiji? |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 15:21
ooooooo hvalaaaaa, 1000000-krat! grem iskat (mam sam drugo olovico knjige!)... jst bom tko ruknla... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 16:14
Zdaj sem pa že čisto v bedu ej. Sem mislila, da nekaj vem ampak sedaj ne najdem nobenega odgovora. Prosim pomagajte mi, ker že celo večnost iščem in bom pop... |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 16:16
Čist tko...kaj sem našla na netu, mogoč pomaga.. Kadar imamo sami težave, lahko te ubesedimo s sporočilom v prvi osebi, s t.i. jaz sporočilom. Jaz sporočilo sestavljajo trije deli: -opis objektivne situacije, ki nam povzroča problem, -opis posledic, ki jih ima konkretna situacija in -čustev, ki jih občutimo. Jaz sporočila vzpostavljajo boljši odnos. Z njimi razvijamo resnični osebni stik. Torej z jaz-sporočili sporočimo kaj konkretno je za nas moteče, kakšne posledice ima to za nas in kakšna čustva doživljamo. Težave pri jaz sporočilih: - oseba jih lahko presliši; potrebno jih je ponoviti bolj odločno, glasno, povedati, da se počutimo prizadeto, izigrano, ni pravično… |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 16:33
kaj pa je to: pomen dvojnega spomina in dve vrsti spomina? PROSIM |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 16:34
soočenje, kdaj svetovalec sooča, v kateri fazi pogovora, zakaj kje bi to lahko blo??? |
|
|
|
annia
| napisan: 18.6.2009 , 16:36
sd sooča v fazi obravnavanja problema.. to je v knjigi psihosoc. druz terapija bolj na koncu..velik piše o tem |
|
|
|
annia
| napisan: 18.6.2009 , 16:37
str.228  |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 16:43
fuuul hvala |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 16:46
takle o soočanju mate na strani 226. kot je Annia povedala je v fazi obravnjavanja problema... ča mal copy-paste-amo: Soočenje je terapevtova temeljna aktivnost v fazi obravnavanja problema. Poleg tega je jedro procesa spremembe v klientih in v odnosih med njimi. Soočenje je aktivnost, ki izhaja iz svetovalca. Najvažnejši pogoj za soočenje je dober odnos s klientom. To je odnos, iz katerega govori terapevtova skrb zanj, za njegove najbližje in njegovo življenje. Terapevt lahko sooča do tiste stopnje, kolikor lahko sam ponudi dejanske podpore. Soočenje priporočamo predvsem, če obstaja dobro razumevanje situacije, vendar v terapiji ne pride do sprememb. Soočenje mora klienta pripraviti do drugačnega vedenja v situaciji »tukaj in sedaj«, tako da postane sam odgovoren za posledice tega spoznanja. Kontraindikacija za soočenje je, če je terapevt zmeden in ne ve, kako naprej. Terapevt tedaj ne sme soočati, temveč se mora pogovoriti o svoji zmedenosti in o tem, da ne ve, kako naprej v dani situaciji. Druga kontraindikacija je, če so klienti zmedeni in kaotični. Pri zmedenih klientih lahko soočenje kaos le še poveča in je zato nevarno. Soočaj razločno, jasno in korektno. Sooči klienta vedno s konkretnim vedenjem, ki se dogaja v situaciji »tukaj in sedaj«. Poskušaj naravnati način soočanja na drugega. Ubesedi to, kar želiš povedati, na tak način, da bo klient razumel sporočilo. Pazi, da je soočanje uporabno. Usmeri soočanje na tisto vedenje, na katerega oseba lahko vpliva. No, tok o soočanju.... DVOJNI SPOMIN je pa s predavanj in sicer: -KONCEPTUALNO POMNENJE (definirani procesi, ki se jih da ubesediti...to kar se spomnimo - po domače povedano) PERCEPTIVNO POMNENJE (česar ne poznamo, ne znamo ubesediti, stvari ki ne pridejo v zavest...) kej boljkonkretnega pa ne znam povedat. |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 16:47
jap, popravek str. 226! ups |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 16:49
zdej mam pa še jst eno vpr... (matr sem dejavna, vse, sam da se ne bi šla učit!)... a kdo ve, a berni daje ista vpr kot izrednim? Se kdo kaj spomnikako je blo prejšnja leta? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 16:57
aja tist glede stabilizacije je baje nekje v zdravilni moči domišlije... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 17:42
Piškotek po mojem so enaka vprašanja. Mene pa zanima ta spomin--pomen dvojnega in dve vrsti spomina? Ti je mogoče kaj jasno? Hvala |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 17:55
Evo čeprou sem ženapisala neki pa še enkrat napišem: Razlikujemo med travmatično situacijo, ki povzroči šok in ima kratkotrajne posledice (30-60 dni po dogodku) in med dolgotrajnimi PTSM, ki se dogajajo šele po nekaj mesecih,letih. V sedanjost tistih ljudi, ki trpijo za PTSM se pritihotapijo misli, predstave in čustvena doživetja, ki niso neposredno povezana z aktualno situacijo. Odprejo se zakopani spomini in razočaranja, ki jih je oseba požirala in zakopala v pozabo, v določeni situaciji pa ti spomini oživijo z vso nekdanjo bolečino. Govorimo tudi o konceptualnem in perceptivnem pomnjenju. Pri konceptualnem pomnjenju so ene stvari v zavesti, in jih lahko ubesedimo, medtem ko stvari ki so v perceptivnem pomnjenju ne moremo ubesediti, saj jih ne poznamo, ker so zavrnjene v hipokampusu in tako ne pridejo v zavest. Pomembno je, da ločimo, kadar nudimo pomoč po doživeti travmi (1.mesec) in kadar nudimo pomoč v primeru dolgotrajnih posledic. nevem če je to kul, ampak jaz bomnapisalanekaj v temstilu... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 19:54
Mene pa zanima kaj pomenijo te rožice v skripti, ker mi tega nismo obravnavali. Kaj pa UIS IN KM V SD moramo znat al ne? Pa še za tisto ne vem, ko je na koncu skripte po članku znanost o vzgoji in sicer zadnjih 8 listov v knjigi, ki se začnejo z OSNOVNA NALOGA SD PRISTOPA--nimam pojma kaj je to O bože kar nekaj... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 20:49
joj, kok bom js jutri ruknla a bomo kej rekl, da naj hitro popravi, da bomo lahko šli na drugi rok?????' |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 21:21
Avtor 19:54 jaz imam enak problem. Predavanja in vaje sem imela iz popolnoma druge snovi in mi prav tako zdaj ni nič več jasno. NAMA LAHKO KDO PROSIM POMAGA! |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 21:29
avtro 19:54, pa katero skripto maš ti? V moji je čisto zadnji članek Znanost o vzgoji... pa kakšne rožce? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 21:41
JAZ IMAM ENAKO SKRIPTO |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 21:45
Jaz imam najprej Duševna ogroženost, Takojšnja intervencija, Ljubezen zasvoji( intervju), Umetnostna izrazna sredstva in kreativni mediji,Zdravilna moč domišljije, Znanost o vzgoji, na koncu pa še 8 listov kot sem omenila zgoraj in na konci 2 strani enih slikic, ki izgledajo kao rožice v njih pa piše nekaj po nemško. Skripto sem kupila 12.6 v kopirnici. Kakšno pa imaš ti piškotek? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 21:53
živijo! jaz sem 4. letnik redni in imam skripto ta novo skripto od klavdije in stritiha pa mam na koncu članek: MOžgani otrok a mi kakšen članek manjka? |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 21:59
Vse to kar si naštela... VKLJUČNO Z ZNANOSTJO O VZGOJI... tu se pa konča... skripta je pa kupljena maja letos (točnega datuma ne vem! - ko jo je pač dal v kopirnico!)! Ne me zajebavat! Da je še kaj dodal!!!!!! |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 18.6.2009 , 22:10
jaz imam čisto vse kar je naštel avtorica (21:45), nimam pa znanosti o vzgoji in teh rožc skripto pa sem prav tako kot piškotek kupila maja in so mi v fotokopirnici zagotovili, da je to komplet skripta in da je ne bo stritih več spreminjal in en dan pred izpitom ugotovim, da mi skoraj pol skripte manjka al kaj pa to ne morš verejt |
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 22:32
ja sam ta znanost o vzgoji naj bi blabaje pomembna.... avtor 22:10, ne sekiraj se povzetek maš tu gor v knjižnici. Ma kar bo bo, jebiga (nemorem drugač govort) |
|
|
|
mary22
| napisan: 18.6.2009 , 22:33
stritih je potem še nekaj naknadno dodal.sej je samo še par strani, pa tiste rože je povedal na predavanjih. |
|
|
|
nina29
| napisan: 18.6.2009 , 22:39
Tisto na koncu je nekaj o primeru Hinko, ki ga je itak na predavanjih povedal, sam ne vem pa natančno o čem piše, ker še nisem tam.
vsak prijatelj predstavlja svet v nas, ki do njegovega prigoda verjetno ni bil rojen, in le s tem sreèanjem se rodi nov svet.
|
|
|
|
piskotek
| napisan: 18.6.2009 , 22:50
faking šit, ne sanja se mi o čem so te flowers! pa tut na predavanjih proti koncu me ni blo, ful fino! Res je nesramen do boga! |
|
|
|
Ana_Lou
| napisan: 18.6.2009 , 23:52
če je kdo spregledal... jutri pišemo v dveh skupinah. od M naprej ob 13.30 |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 19.6.2009 , 6:59
Ana kje si pa to zasledila? Jaz pri obvestilih nimam nič. Potem je to sigurno? sem namreč na P in da nebi prišla 13.30 pa bi blo vsega konec V glavnem pišemo A-M= 12.30; M-naprej= 13.30 V P4 Hvala! |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 19.6.2009 , 7:03
Kaj pa je povedal na predavanjih o teh rožcah. Meni je bil namreč ful šok, ker se učim po tistem kar smo delali mi in potem slučajno izvem, da se je snov popolnoma spremenila. Se komu sanjajo te rožce? Kaj pa UIS IN KM--to bo tudi v izpitu? |
|
|
|
annia
| napisan: 19.6.2009 , 7:59
kakor se js spomnim s predavanj je s temi rožicami mišljeno, da imamo v sebi več jazov.. en cvetni list je prijazen, drug cvetni list je agresiven... vsi ti jazi pa skupaj tvorijo cvet neki v tem stilu.. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 19.6.2009 , 8:30
Kako zdaj pišemo od M naprej 13.30? |
|
|
|
Parisien
| napisan: 19.6.2009 , 8:54
Pustte te rožce. 60-ta so že zdavnaj mimo.
|
|
|
|
Ana_Lou
| napisan: 19.6.2009 , 9:58
Obveščamo vas, da bo izpit iz predmeta Osebna pomoč s svetovalnim delom II v petek, 19.6.2009, za redni študij v predavalnici 4, in sicer: - priimki od A do L ob 12.30 - priimki od M do Ž ob 13.30. Lep pozdrav |
|
|
|
zabica21
| napisan: 19.6.2009 , 10:11
ja zgleda da je res mal spreminjou skripto.al pa ni isti vrstni red.sj men pa umes kr par strani manka ne no sj bo...glede na to k je nekdo reku d je dubu kr 10 pa po logiki pol se nimamo kej bat ne pa velik sreče dons čaw |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 19.6.2009 , 15:39
Živjo! in kako vam je šel dans izpit? a bi lahko kdo bil tako dober in napisal vprašanja, ki ste jih imeli hvala! Lep dan še naprej |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 19.6.2009 , 17:43
katastrofa... me prav zanima do kdaj bo popravil... in zato ker je rok prestavil (zaradi njegovih obveznosti), sedaj ne bomo mogli na drugi rok |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 19.6.2009 , 17:54
kaaaaaaajjjj rok je prestavljen ja kdaj pa je pol drugi rok? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 19.6.2009 , 17:57
sem šla gledat na e-studentu je napisan drugi rok 1.7.09, se pravi, da še ni roka spremenil al kako je sedaj s tem letos pa je direkt katastrofa glede vsega |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 19.6.2009 , 18:10
js mislim, da je kolegica mislila da ker je prvi rok prestavil, bo sedaj premal časa mel, da bo popravil, in se mi ne bomo mogli prijavit na drugi rok. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 19.6.2009 , 18:41
aha o.k., a je rekel kaj do kdaj misli popravit izpite |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 20.6.2009 , 14:48
neki je govoril o 10 dneh! Sam pr nemu itak nikol be veš k se 100 krat premisl |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 20.6.2009 , 16:32
Hej! Js sm se po končanem izpitu pogovarjala z njim in sem mu rekla, da bi moral prej ko v 10 dneh popravit izpite, da se lahko prijavimo na rok 1.7....bil je mal šokiran, ampak zdj ve, tko, da bo pač moral popravljat izpite tudi med vikendom...jbg...kaj pa daje trot pa 7 strani dolg izpit kr naj dela zdj...upam, sam da bo sreča na naši strani, ker to je res edino kar potrebuješ na tem izpitu sm pa preričana, da zdaj ko ve, da je naslednji rok že 1.7., da bo popravil še ta tedn lep preostanek vikenda |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 20.6.2009 , 16:45
ojla! bi lahko prosim kdo napisal kakšna vprašanja ste imeli na izpitu, vsaj približno hvala |
|
|
|
mary22
| napisan: 20.6.2009 , 19:42
v naši skupini ga je ena vprašala če bo popravu do naslednjega roka in je reku naj se raje zdej odjavimo pa gremo na naslednji rok ker najverjetneje ne bo popravil do 1.7. tako da ne vem če mu bo ratalo.vseeno upamo na najboljše |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 20.6.2009 , 23:03
Tale izpit je bil KR NEKI!!!! Ma jaz nevem kaj mu bom naredila, če nau popravu ta teden ker jaz nimam namena pol šele v septembru na izpit, če ga pač sedej ne naredim, ker tole je čista loterija. Glede tega kakšna so bila vprašanja pa jaz ne moram pomagat, ker se ne spomnim niti enega čisto točno, ker maš pod vsakim vprašanjem je ene 15 trditev pa pol obkrožuješ al pa črtaš, tista ki so pa za pisat imajo pa ene tri črte če se ne motim. |
|
|
|
Parisien
| napisan: 21.6.2009 , 3:09
DFomnevam, da je izpit identičen, kot je bil pri izrednih. zato vam pa stalno tupim, da vse obkrožite/prečrtate/napišete, magari po občutku.
|
|
|
|
Ana_Lou
| napisan: 21.6.2009 , 12:05
ja, izpit je bil neki takega kot od izrednih. soočanje, možgani otroka in o spominu za napisat, drugo pa za črtat/obkroževat. |
|
|
|
mary22
| napisan: 21.6.2009 , 15:10
ma tisto kar je blo za pisat je blo ful lahko, ki je blo itak iz skripte, za obkroževat je blo pa res kr neki. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 26.6.2009 , 10:29
ko bodo rezultati, naj prosim javi kdo tule gor.. sploh brez besed, da se ne bomo mogl zarad njega prjavt na naslednji rok, če ne nrdimo |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 26.6.2009 , 13:06
pa joj, očitno danes ne bo... |
|
|
|
piskotek
| napisan: 26.6.2009 , 14:29
Vsem tistim, ki tega maila niste prejeli (poslala ga je Iva in sicer 23.06.): Ojla. Danes zvečer sem po nesreči pred faksom srečala Stritiha in ga vprašala za izpite. Pravi, da zagotovo ne bo jutri popravljeno. Povedala sem mu še enkrat kakšna je situacija glede prijave na drug rok in ni nič kaj preveč registriral... no potem sem mu predlagala, da naj da še en izreden rok v juliju - ta ideja se mu je zdela sprejemljiva. Ne pričakujte, da bo popravil izpitov kmalu oz. pričakujte, da bo še ne rok v mesecu juliju - po vsej verjetnosti sredi julija. Nič se mu ne da dopovedati. Glede rezultatov sem ga vprašala kako je kaj pa je reku, da se pri nekaterih izpitih prav vidi, da niso nič pogledali, da nekaj jih je pa dobrih... je pa nekje cca. na sredini s popravljanjem... No toliko v vednost in da ne boste v pričakovanju naslednje dni... po moje lahko realno pričakujemo rezultate enkrat naslednji teden.. Lep večer želim, čaoss -- Iva Matjašič |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 29.6.2009 , 10:20
|
|
|
|
avtor?!
| napisan: 29.6.2009 , 10:28
Joj še vedno nič...tale Strtih je pa res razred zase...js mam lepo splaniran dopust od 11 dalje...in zdj mogoče ne bom mogla it, ker bo dal kreten drugi rok 15...kokkkk to ni fer a se lahko komu prtožmo, to nebi smel delat!!? |
|
|
|
piskotek
| napisan: 29.6.2009 , 15:39
Dvomim da bodo rezultati v prvi polovici tedna! Pomoje v četrtek, kvečjemu v petek, pa še to če bodo... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 29.6.2009 , 17:01
jp, se bojim, da ma piškotek prav... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 9:00
Jaz imam pa danes že vpisano oceno |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 9:25
jaz pa še ne |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 9:27
ups, mislna sem za skupnostno |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 9:30
jst mam tud ze vpisana oceno sam je na zalost 5...kdaj bo pol nasledn rok???? kako pa ste kej ostali zadovolni z ocenami???? |
|
|
|
mgkp
| napisan: 30.6.2009 , 9:32
Jz imam tudi že oceno... 7... ah, važno, da je mimo! Lepe počitnice vsem! ;) |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 9:35
Jupii, 10 |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 9:37
jeej, 9-ka |
|
|
|
mary22
| napisan: 30.6.2009 , 10:18
jst pa nimam |
|
|
|
piskotek
| napisan: 30.6.2009 , 10:26
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.... 9! Suprca! SAM ŠE DIPLOMCA! |
|
|
|
mary22
| napisan: 30.6.2009 , 10:30
zakaj vsi že imate, jst pa ne?! to ni fer javascript:emoticon(' ') |
|
|
|
mary22
| napisan: 30.6.2009 , 11:24
no nism nardila ja kaj ve kdo kdaj je naslednji rok? 15.7.? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 14:40
Jaz tudi nisem naredila--sem čisto obupana. Kaj ga bomo prosili za še en rok, glede na to da na tega ne bomo mogli zaradi njegove krivde. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 14:55
ja jst sm na istem... mogoče bi se pa dal jutr v referat poklicat... sicer ne vem če je možno, da te prijavjo par ur pred izpitom sam probat ni greh |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 15:01
Ja ni greh ampak po moje ne bodo hoteli. Sicer pa, če zdaj nisem naredila potem verjetno tudi jutri ne bom in mi gre brezveze rok. Jaz sicer ne poznam nikogar, ker sem starejši letnik ampak vi ko se poznate med sabo bi ga pa kdo lahko jutri vprašal. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 15:09
joj, a nas je veliko padlo??? ker naslednji rok je šele konec avgusta, ane? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 16:01
Kaj bomo naredili? Jaz sem tako žalostna. Kaj mi lahko kdo pove, če se spomni kakšna vprašanja so bila na izpitu al pa če si je kdo napisl vpašanja tudi tista za obkroževat. Čisto mi je šlo iz glave. Pismo sem v bedu ej. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 16:32
Kaj pa če bi se poskusl zmenit za tisti izredni rok, ki bo 15.7.? |
|
|
|
tusi
| napisan: 30.6.2009 , 16:34
Jest grem jutri sicer prvič pisat, ampak mi je tudi vse skupaj kar nekej... Ah, upamo pa še vedno lahko na najboljše pa poleg tega je še 25.8. še en rok ane - bo pa takrat, če zdej ne. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 30.6.2009 , 17:27
Dajmo ga prosit za še en rok. Kaj nas je ful padlo.Kaj ste tisti, ki ste naredili ful vedeli? Dajte mi plis povejte kakšna vprašanja--zdaj sem tako zbedirana, da mi je šlo vse iz glave. Prosim vas |
|
|
|
mary22
| napisan: 01.7.2009 , 9:35
tiste sošolke ki so ble v ameriki mislim, da pišejo 15.7., pa bi lahko takrat še tisti ki smo padli pisali. |
|
|
|
marina86
| napisan: 01.7.2009 , 9:35
Js sm se ful mal učila, une knjige prihosocialna družinska terapija sploh nisem prebrala, sam skripto pa še to bolj površno, pa sm naredla z osem, kre je blo tak sam za razmišljat! una vprašanja o soočenju pa še par ko so jih mel izredni sm se naučila vn iz knjige in je blo to to! šla sm pač probat pa sm naredla z osem ))sm bla ful vesela, ker ne bi nč več vedla tud če bi knjigo prebrala! |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 01.7.2009 , 13:28
Jaz sem se pa ful velik učila in vse odgovorila pa nisem naredila. |
|
|
|
mary22
| napisan: 01.7.2009 , 13:37
hvala enako |
|
|
|
mary22
| napisan: 01.7.2009 , 13:38
jst sm pisala stritihu mail kdaj bo 2. rok pa mi noče poslat maila. bi lahko še kdo drug prosim probal? hvala lp |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 01.7.2009 , 14:09
Nima smisla, ker baje spoh ne uporablja maila. Danes bi miral nekdo po izpitu stopit do njega in ga vprašat v imenu vseh, če je možen še rok 15.7. |
|
|
|
tusi
| napisan: 01.7.2009 , 14:15
Jp, Stritih ne bere mailov, tko da to je brezveze... Jaz grem danes pisati, tko da če mi bo hotu povedat ga lahko jaz vprašam, ko bom oddajala (potem moram takoj iti, ker imam naprej obveznosti), kako je s tistimi, ki v prejšnjem roku niso naredili... V primeru, da kaj pametnega pove, napišem tukaj gor - ampak bolj proti večeru, ko bom imela čas. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 01.7.2009 , 15:34
a lahko lepo prosim tisti, ki boste danes pisali, napišete kaj ste imeli? hvala |
|
|
|
tusi
| napisan: 01.7.2009 , 17:31
Hej! Samo na hitro: Strith je rekel, da je hotel dati še en vmesni rok, ampak, da mu v referatu tega niso dovolili in da pride za vse upoštev rok 25.8. in to je to - žal. Sicer pa smo imeli: - za obkroževati Psihosocialno družinska dinamika (večina) in Znanost o vzgoji - za napisat je bilo stopnje poglabljanja pogovora (predavanja) in pa kako vodimo pogovor z osebo, ki ima borderline motnjo... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 01.7.2009 , 17:38
no, pa mamo uničene počitnice hvala, tuši vseeno |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 01.7.2009 , 18:16
Ta borderline mu je pa všeč, smo ga tudi 3.letniki pisal  |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 01.7.2009 , 18:36
a kdo ve kdaj ma stritih govorilne ure? jst bi šla pogledat svoj izpit, ker mi je sumljivo... midve s sošolko sva imele približno iste odgovore..pa je ona naredila z 8 jaz pa nisem,...kar je blo za napisat pa sem tud vse rešila. boš šel še kdo pogledat izpit oz. je že šel? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 01.7.2009 , 18:52
Kakšna pa je borderline motnja? TUŠI vpranji za odgovorit sta bili samo dve al kaj? Kaj se mogoče spomniš kaj tistih vprašanj za obkroževat al pa kdo drug? |
|
|
|
tusi
| napisan: 01.7.2009 , 20:58
Ja, samo dve sta bili dejansko za pisat... Ostalo samo obkroževanje. Natančnih stavkov se ne spomnim, ker tega je bilo sedem strani... Aja, mogu si pa tudi podčrtati joining - tako kot na prvem roku... Sicer pa priporočam, da greste na govorilne pa se poskusite tam kaj dogovorit, če se bo dalo - mogoče če bi ustvarili skupinski pritisk, da bi bilo potem kaj drugače. Poleg tega je tudi opcija, da se obrnete na predstavnika letnika, da onadva poskušata kaj urediti glede tega... Ker dejansko ni fer, da ste zaradi njega izgubili en rok in mislim, da bi bilo to potrebno posredovati naprej... Je pa tudi res, da je sedaj poletje in ne vem v kolikšni meri se odgovorni organi sestajajo in ukvarjajo s temi rečmi... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 02.7.2009 , 13:45
kaj bomo poskušli kaj uredit, da ne bo treba čakat do avgusta? a se je kdo že dogovoril za ogled? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 02.7.2009 , 15:50
ja on se je neki zgovarju, da mu kukr referat ne pusti še enga roka v juliju razpisat... ampak vseen bi lohk pisal, prijavlli bi se pa na nov rok (na kerem bi sam vpisal ocene), ki bi ga dal recimo v začetku avgusta... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 02.7.2009 , 18:34
Bi blo fajn, če bi se lahko kaj individualno zmenili z njim ampak to bi mogli uredit predstavniki letnikov. In sicer z utemeljenim razlogom, da nam je pripadal tudi 2. rok, ki pa se ga po njegovi krivdi nismo mogli udeležit. Drugače pa dajmo zahtevo v referat. Kaj se pa grejo--socialni fax--SOUSTVARJANJE, SODELOVANJE, POMOČ... pa ja. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 03.7.2009 , 23:07
Bomo kaj ukrenili ali bomo spet poniknili kot se za "Janezeke" spodobi? |
|
|
|
zabica21
| napisan: 04.7.2009 , 22:57
ja no tale opsd je res kr neki.js sicer sm nrdila, zgleda da komi s 6 ampk je blo učenje skor res nepotrebno...tle res ni logike.bdn izpit.ampk sj boste nrdil tisti k niste.vso srečo |
|
|
|
Parisien
| napisan: 05.7.2009 , 22:22
Saj sem vam rekel, da se nima smisla učit.
|
|
|
|
avtor?!
| napisan: 06.7.2009 , 19:37
jaz sem se zmenila za vpogled izpita jutri ob 11h. če želi lahko še kdo pride... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 07.7.2009 , 0:03
za vpogled prvega roka? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 07.7.2009 , 10:47
ja vpogled prvega roka. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 07.7.2009 , 11:27
Hej ho. Pravkar sem govorila s prof. Stritihom, ki vas prav lepo pozdravlja (je posebej poudaru). Posredujem vam sporočilo, da greste lahko 15.7. ob 12h na njegov rok pisat - oceno vam bo pa vpisal septembra ob uradno razpisanem roku. Rekel je, da rezultatov ne bo najberž hitro in da naj tega ne pričakujemo/te, je pa pripravljen da pridete zraven. Po vsej verjetnosti bo drugačen test - sem ga pa barala naj da istega, saj si itak ni mogoče zapomniti tistih trditev itd.. zna bit, da si bo kaj zmislil pa tudi ponovil vprašanja... Želim vam vso srečo. Iva. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 07.7.2009 , 11:56
iva, to velja verjetno tudi za tiste, ki so padli 2. rok, a ne? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 07.7.2009 , 12:07
so rezultati za 2. rok! |
|
|
|
hribcek
| napisan: 07.7.2009 , 13:06
Jeeeeeejjjjj, 10!!!!!!!!!!!! KONEC IZPITOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 07.7.2009 , 13:17
Jep - to velja za tiste, ki so padli pa tudi za tiste, ki morebiti še niso šli pisat... Iva. p.s.: čestitam hribček;) |
|
|
|
amyZ
| napisan: 07.7.2009 , 13:33
In kakšen je recept za 10? Jz rabim vsaj 8, tak da bo kakšen nasvet prav prišel... |
|
|
|
Parisien
| napisan: 07.7.2009 , 14:07
Sem ga že 5x opisal, ampak mi noben ne verjame.
|
|
|
|
hribcek
| napisan: 07.7.2009 , 15:34
Matjaž ima 1000000% prav.. Sem ga poslušala. Gradivo preletela, pa še to ne vsega, vse sem obkrožila in vse prečrtala (čeprav pojma pa nisem imela)..Samo da je bilo vse pokracano.... No, uspelo pa je... Hvala Matjaž |
|
|
|
Parisien
| napisan: 07.7.2009 , 15:59
|
|
|
|
amyZ
| napisan: 07.7.2009 , 20:45
No, ok...nism brala vseh teh odgovorov, k je preveč vsega...sam men ponavad tale intuicija v takih trenutkih ne dela...vsaj pr njem ne... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 08.7.2009 , 22:01
Jaz sem enkrat pisala po občutku in padala, drugič sem se učila, vedela in spet padla tako da... recepta ni Baje, da testov sploh ne pogleda. Imam pa že poln k... njega in vsega skupaj. AVTOR 6.7.09 ob 19:37 mene pa zanima kako si uredila in kaj ti je rekel? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 09.7.2009 , 10:31
Avtorica 6.7--19:37 mi lahko prosim poveš kako je bilo na vpogledu? Hvala |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 09.7.2009 , 16:43
torej..vpogled. prinesel je moj izpit in še en izpit, ki naj bi bil vreden za 10. ne vem ali je moral potem moj izpit popraviti naknadno ali ga je že prej..uglavnem, pisal je minus točke za nepravilne odgovore.. za pisni del pa tudi malo po občutku daje tiste točke.bilo bi zanimivo videt še ostale izpite. se vidimo na izpitu! |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 09.7.2009 , 18:18
Si si mogoče zapisala kakšna vprašanja, ki so bla za obkroževat? Torej si imela obkroževanje ful narobe al kako? Jst sem že čisto obupana, ker se mi zdi, da bom delala 2 izpita dlje kot cel fax. Če si si kaj zapomnila bi te lepo prosila. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 09.7.2009 , 19:18
katera pa sta ta dva izpita, če ni skrivnost-eden je opsd drugi pa ??? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 10.7.2009 , 10:10
ni mi dal toliko časa, da bi šla brat posamezne trditve...zato ne morem kaj dosti pomagat glede vsebine samega izpita. zapomnila sem si, da je precej več trditev pravilnih kot nepravilnih (3/4) ja, kar nekaj trditev sem imela napačnih.se mi zdi, da pravilnost obkroževanja vpliva tudi na točkovanje pisnega dela odgovorov. meni je potem zagotavljal, da bo naslednjič dal drug izpit..ampak bomo vidl. ne obupat in ne se sekirat zarad tako bednih stvari |
|
|
|
amyZ
| napisan: 10.7.2009 , 11:26
Če bo dau drug izpit to ne pomeni, da bo kej veliko drugačen od tega, a ne? Bo vseeno isti princip obkroževanja, verjetno, a ne? Mnde si ne bo čist neki novga zmislu. A vas gre velik 15. pisat? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 13.7.2009 , 9:06
jst ne morem takrat tako da grem avgusta. sam če greš zdaj pisat in se prijaviš pol na avgustovski rok in če ne nardiš pol greš lahko spet šele drugo leto. cela zbrka v glavnem.  |
|
|
|
amyZ
| napisan: 13.7.2009 , 17:27
Kdo je pa to reku? |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 14.7.2009 , 14:22
Strith bo ocene za izpit, ki je jutri vpisal na avgustovski rok, ker je to uradno razpisan rok, tako, da če ne narediš izpita ne moreš na avgustovski rok, ker ti bo on takrat vpisal oceno za 15.7. kdaj pa je naslednji rok pa nevem ker grem sama v avgustu. |
|
|
|
amyZ
| napisan: 14.7.2009 , 14:43
Ja no, sam verjetno bo že prej povedal ocene in se da z njim zmenit, da greš takrat še enkrat pisat. Mogoč to velja za une, ki ponavljajo. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 14.7.2009 , 15:11
Po mojem sigurno ne boš mogel potem še enkrat pisat, ker to pomeni, da bi tisti imeli en rok več kot ostali. Sicer pa bodo ocene itak spet čez kakšen mesec tako, da grem rajši avgusta. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 14.7.2009 , 17:28
ma ne vem če se da z stritihom kaj zmenit in če bo kaj prej povedal ocene ki na prvem roku ko smo ga prestavli zaradi njegovih obveznosti je reku da bo sigurno popravil izpite da se bomo lahko prijavli na naslednji rok, potem se pa tega ni držal. jst grem tudi raje avgusta da ne bojo spet kake komplikacije in bo spet en rok šel po zlu. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 15.7.2009 , 11:59
Najboljše bi bilo, da danes nekdo vzame 2 testa in si da enega v torbo Potem napiše vprašanja na forum (še posebej tista za obkroževat) in jih z skupnimi močmi vsi skupaj lepo odgovorimo. Potem gremo avgusta na izit in vsi naredimo in smo rešeni vsega hudega Ja, ja sej sem se že zbudila iz sanj ampak vseeno bi blo fajn... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 16.7.2009 , 10:40
kakšen pa je bil izpit?kaj podoben prvemu? |
|
|
|
amyZ
| napisan: 16.7.2009 , 16:29
Mislm da je dau istiga, k je zadnje vprašanje o borderline. Drugač pa je bil fejst presenečen, ker nas je blo celih 6, in je rekel, da je bilo povpraševanje tako veliko. Tko da, človk vam da en rok več, sam zato k ste ga tolk dolg fehtal, pol pa nuben ne pride, razn mi, k smo mel tole prvi rok. In prov čist razumem pol profesorje, ki nočjo na roke hodit študentom. |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 16.7.2009 , 16:36
ojjjjjeeeejjjj, sam eni pa res ne veste kaj bi radi.... |
|
|
|
avtor?!
| napisan: 17.7.2009 , 12:45
če bi šli na ta rok bi zgubili rok avgusta in bi lahko šli na naslednji rok spet naslednje leto. raje grem avgusta kot pa da bojo spet kakšne komplikacije kot so ble na prvem roku. |
|
|
|
Opomba uredništva: Komentarji neprijavljenih uporabnikov so namenoma izpisani tako,
da manj izstopajo v primerjavi s tistimi, ki so jih napisali prijavljeni uporabniki sistema!
|
 |
 |