Student Info fsd forum
Fakulteta za socialno delo

datum objave: 27.6.2009 , 9:23 Seznam forumov

avtor?!

SD Z DRUŽINO

Pozdravljeni!

Mene pa zanima kako dolgo ste se učili sd z družino. Kaj ste si samo brali ali se učili na pamet. Meni se zdi, da si nič ne zapomnim. Kako pa ocenjuje? A plonkat se kaj da? Kdo pa je pri izpitu?

komentarjev: 54 | ogledov: 711

Komentarji na to objavo

avtor?! napisan: 27.6.2009 , 10:57
Hm, v bistvu se moraš kar veliko stvari "naučiti na pamet" - razni seznami, npr. pri de Shazerjevi v rešitev usmerjeni kratki terapiji ali pa pa tisto za delo z storilci kaznivih dejanj... Fajn je, da štekaš logiko poteka procesa, potem si tudi lažje zapomniš.
Pri nas je bila Gabi in mislim, da tudi Tadeja, glede plonkanja je bil pa malo problem, pa ne zato, ker se ne bi dalo, ampak zato, ker ti je potem absolutno zmanjkalo časa za odgovorit na vprašanja. Pri nas je dala res ful vprašanj... (pisala sem na drugem zimskem roku)
Oprosti, ker nisem napisala nič kaj spodbudnega...

avtor?! napisan: 27.6.2009 , 16:01
Mislite da je en teden dovolj al se je potrebno učit ful več?

avtor?! napisan: 27.6.2009 , 21:20
Kako pa izgleda izpit pri Gabi? Slišala sem , da je na ustnem ful prijazna in cool in ne teži nekaj po nepotrebnem. Ima mogoče kdo izkušnjo? Prosim, če mi malo pojasnite kako zgleda? Imam namrec gips na desni roki zato ne morem pisat. Hvala vsem!

avtor?! napisan: 28.6.2009 , 10:42
Kaj še ni bil nihče na ustnem?

Happy napisan: 28.6.2009 , 13:46
Najbolj pomembno je da osvojite jezik socialnega dela in koncepte. Vprašanja so vedno esejska. Ne se piflat ker je brezveze, glavno je da štekaš za kaj se gre, seveda s poudarkom na jeziku.

avtor?! napisan: 28.6.2009 , 17:03
Ja saj to vse vem ampak jaz imam ustnega in me samo zanima kako zgleda, če mogoče kdo ve?

Hvala vsem, ki ste bili kdaj pri njej na ustnem.

avtor?! napisan: 28.6.2009 , 17:22
js sm bila na ustnem pri teorijah pomoči. spraševala me je po testu, pravzaprav se je vse skupaj razvilo v pogovor, meni se ni zdelo težko, sem pa tudi dobro znala. ampak je bila zelo prijazna in ni ne vem kaj komplicirala. tako da, nič panike!!

zanime. če lahko kdo napiše kaj o delu s storilci kaznivih dejanj in delu z otroki s posebnimi potrebami? sama imam od področij napisano le nekaj o rejništvu, delu z mladostniki in starimi ter v šoli ... drugega pa nič ( upam, da bo jutri vseeno šlo!!

avtor?! napisan: 28.6.2009 , 18:26
Kje pa sploh najdemo storilce kaznivih dejanj saj to ni v knjigi al je?

avtor?! napisan: 28.6.2009 , 18:32
Kaj mislite tisti, ki ste ta izpit že naredili, da je 7 dni intenzivnega učenja dovolj? Kako dolgo ste se kaj učili?

avtor?! napisan: 28.6.2009 , 19:17
po moje je blo to na predavanjih ...

js sem se bistveno manj učila kot 7 dni intenzivno. mam pa dobro podlago od teorij... tko da upam, da bo...

avtor?! napisan: 28.6.2009 , 19:34
po moje je blo to na predavanjih ...

js sem se bistveno manj učila kot 7 dni intenzivno. mam pa dobro podlago od teorij... tko da upam, da bo...

avtor?! napisan: 28.6.2009 , 19:34
ni pomembno koliko dni se učiš, pomembno je, da se naučiš in da veš razložit stvar. nekateri rabijo za to 3 dni, druge več....odvisno

avtor?! napisan: 28.6.2009 , 21:37
Mene pa zanima kakšno tehniko izberete na izpitu, da uspete odgovoriti na vsa vprašanja? Meni se zdi nemogoče ogovorit v eni uri in pol. Jaz še do polovice ne pridem.
Kaj odgovarjate ful na kratko al kako? Kolko strani pa napišete na izpitu?

avtor?! napisan: 28.6.2009 , 22:54
HALO, a je jutri tudi ustni izpit al kaj ????

avtor?! napisan: 29.6.2009 , 8:45
Ne zakaj pa? Punca ima strto roko in sprašuje. Joj, joj ko si sploh ne preberete...

avtor?! napisan: 29.6.2009 , 10:48
velik sreče danes! pa prosim sporočite kaj ste imeli, me to še čaka septembra ...

avtor?! napisan: 29.6.2009 , 16:08
jaz pa sem obupala in nisem danes šla...

avtor?! napisan: 29.6.2009 , 17:51
kakšna vprašanja je dala Gabi danes? prosim povejte

avtor?! napisan: 29.6.2009 , 19:08
Proooosim! vprašanja od SDD od danes! Upam, da vam je šlo ...

avtor?! napisan: 29.6.2009 , 19:32
Je bla danes Gabi na faxu al ne?

avtor?! napisan: 29.6.2009 , 21:14
Res vas iskreno prosim, če lahko kdo pove kaj je bilo na izpitu danes. Jaz imam na roki mavec in sem jo danes celi dan klicala, če bi lahko prišla v ponedeljek na ustnega in se mi ni oglasila. Je bila ona na izpitu? Res prosim za vprašanja in še enkrat iskrena HVALA!

avtor?! napisan: 29.6.2009 , 22:36
Ojla!
Jaz sem bila danes na izpitu - Gabi ni, ker je v tujini, vrne se šele 12.ga julija, tako, da je ne boš dobila nikjer-predvidevam.Vprašanja...zase vem, da bi ustnega naredila 100%, pisno pa...meni je zmanjkalo časa. vprašanja(sicer le dva-z milijon podvprašanji) so zelo kompleksna, povezana med seboj,tako da ti priporočam, da si res vzameš čas in greš knjigo skoz.. Se splača...za naprej...

avtor?! napisan: 29.6.2009 , 22:50
lahko prosim poveš katere teme so bile? področja? karkoli se spomneš od izpita, prosim! Hvala!!

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 14:35
Avtor 22:36 mi lahko prosim poveš vprašanja, ker sem res že čisto obupana.
Pa zanima me, če mogoče kdo ve kako je ime asistentki od Gabi oz. če ima kdo njen mail.
Hvala!

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 15:08
Je bila včeraj na izpitu Tadeja? Kdo pa bo popravljal teste?

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 15:15
zakaj je tako težko povedati in deliti vprašanja s tistimi ki še nismo bli na izpitu?

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 15:41
test zajema celo snov-imaš toliko za pisat, da nimaš lih časa razmišljat o bluzenju..! predvsem je pomembno, da osvojiš jezik SD! je eden temeljnih predmetov, tako da se ni pametno pogledat "le določena področja"! Knjiga je fajn napisana, predavanja so bila dobra, tako da ni skrbi glede izpita!

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 15:57
Pa je bila na izpitu asistentka? Kdaj pa dobite rezultate?
Veš da vemo da moramo osvojit jezik sd ampak vsak rad ve kaj je bilo na izpitu. Zato te še enkrat PROSIM, če lahko poveš v prašanja.

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 16:34
sej vemo kaki so izpiti pri gabi! sam na ustnih gre po testu od zadnjega roka - moja izkušnja in res res bi bilo dobro vedet kaj je bilo. itak da je pomembno področje in je treba to predelat in znat, ampak nič ne škodi imet par točk, ki jih pa še dodatno prebereš. tako da, tudi jaz resnično prosim za vprašanja!

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 16:52
oprostite, ampak nečesa pa res ne razumem-a se vi ljudje zavedate, da boste delal z LJUDMI in ne z vrečami krompirja? pa kaj boste ljudem rekli- ups, tega področja se pa nisem naučil????
dejte se vsaj gabi dobr naučit, da boste vsaj neki znal delat v sd...

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 17:06
očitno je na našem faxu res težko delit takšno informacijo ...

je pomembno samo sodit kakšna bom jaz kot sd če bom oz. ne bom vedela teh vprašanj! mislim, da takšno presojanje ni na mestu in je popolnoma neutemeljeno! nekaj je če ti predelaš snov in ne veš kaj te "približno čaka" oz. če to veš in greš tudi na izpit z boljšim občutkom. glede na obširnost izpita tako ali tako moraš znati vse, itak se vse povezuje!

Upam, da bo kdo vsaj toliko prijazen in prosim napisal kaj je bilo na izpitu! PROSIM lepo!

vsem, ki ste že rešeni izpitov želim prijetne počitnice, ostali bomo pa tudi kmalu tam (upam ;) )

Lp

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 17:24
Dajte no prosim, prosim.... Kaj se je kdo izmed vas dogovoril za ustnega?

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 17:31
Ne vem točnih vprašanj, ker sem opravila že v prvem semestru; a pomembno je VSE in v poštev pride VSE! Na tvojem mestu bi temeljito predelala knjigo in se ne zanašala na vprašanja! saj bo

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 18:21
a nekateri res ne razumete besede VSE?

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 18:32
po starih testih sodeč ni bilo tole VSE ... ampak vedno ena 2 področja SDD ... torej? katera so bila v pon??

mah, vedno napišem kaj sem imela na izpitu ... za naslednjič bom premislila ko ste pa kr naenkrat tak skrivnostni

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 18:38
vsak za svojo rit

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 19:05
eni so že na počitnicah in ne berejo foruma!
eni za "svojo rit", drugi pa po najkrajši možni poti
ne spomnim se vprašanj, ker je bilo toliko za pisat, da mi je komaj uspelo do konca pridt. torej če ne znaš dobro, ne prideš skozi test! pomirte se. Za ta predemet je pomembno da predelaš in znaš vse, sicer imamo pa že dobro podlago iz teorij pomoči! Tudi knjiga ni preobsežna in se jo lepo da predelati! pogumno!

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 20:20
Gre kdo na ustnega?

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 20:30
problem je v tem, da je bilo mvprašanj za eno celo stran. jaz si jih resnično nisem zapomnila. zajemala pa so ogromno.... od etike udeleženosti kaj je kaj prinese, perspektiva moči zakaj je pomembna, obe ravni.... možne naloge na prvi i na drugi pri učencu z učnimi težavami, jezik sd,v rešitev usmerjena kratka druž. terapija, rejništvo nasplošno, pogovor in pa v kaj je usmerjen običajno, delovni odnos, izvirni delovni projekt.... ne vem.... ogromno je bilo vsega.

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 20:39
no hvala za malo bolj konkretne odgovore!

avtor?! napisan: 30.6.2009 , 22:35
Še vedno pa ne vem če gre kdo na ustnega in kdo vam bo popravil teste?

avtor?! napisan: 01.7.2009 , 12:20
MENE PA ZANIMA A KDO KI JE PISAL 10 PRI GABI?MISLIM DA MORAŠ RES CEL ESEJ NAPISAT ZA TO OZ CELO KNJIGO

avtor?! napisan: 01.7.2009 , 12:31
jst sem lansko leto pisala 10 in nisem cele knjige napisala, sem pa res obvladala vse, pa tudi na predavanjih sem bila vedno...

avtor?! napisan: 01.7.2009 , 12:36
s kje si se pa učila lepo prosim

avtor?! napisan: 01.7.2009 , 12:40
ne gre za esej, gre za kratko in jedrnato kjer se vidi razumevanje in uporaba jezika SD. Za pisanje "eseja" sploh ni časa

avtor?! napisan: 01.7.2009 , 12:48
učila sem se izključno iz njene knjige, pa preletela sem zapiske

avtor?! napisan: 01.7.2009 , 13:27
Koliko strani pa napišete na izpitu?

avtor?! napisan: 01.7.2009 , 18:56
Verjetno doma vadijo koliko sekund porabijo za en odgovor in si natančno preračunajo minute

avtor?! napisan: 02.7.2009 , 14:08
Kaj na izpitu napišete več kot eno polo?

avtor?! napisan: 02.7.2009 , 16:33
hehe zdaj pa že zajebavaš veš

avtor?! napisan: 02.7.2009 , 16:49
Jaz pa sem zdaj res prvič pisala na tej strani in sem res čisto res misla. Zanima me če je ena pola dovolj?

avtor?! napisan: 02.7.2009 , 17:30
dovolj je znanje.. lahko napišeš 5 pol bluzenja pa padeš, lahko pa manj kot eno in je odlično
(odvsino tudi od velikosti pisave)

avtor?! napisan: 02.7.2009 , 21:24
1. Socialno delo z družino v delovnem odnosu:

a.) Projekt socialnega dela z družino se začne v delovnem odnosu. Kaj to pomeni?
b.) Kako zaključimo v rešitev usmerjen pogovor, če upoštevamo koncept De Shazer, Kim Berg?
c.) V socialnem delu so pogovori, ki ne morejo biti v rešitev usmerjeni. 1.) Kdaj do njih pride, čemu služijo? 2.) Kaj prinesejo uporabniku, ekspertu iz izkušenj, kaj socialnemu delavcu? 3.) Kako se zaključijo?
d.) 1. Kako povabimo družino v pogovor z instrumentalno definicijo problema? Poskusite ubesediti pogovor. 2. Kako ravnamo, če uporabimo vprašanja v čudežu?
e.) Kaj je vsebina dela z družino na prvi ravni? Kakšni bi bili možni delovni dogovori? Zakaj samo prva raven ne zadostuje?
f.) Navedite dve možni temi dela z družino na drugi ravni. Kako bi vprašali po značilnostih družinske skupine?

2. Področja socialnega dela:

a.) Socialno delo v rejništvu: 1. Otrok v rejništvu je otrok z dvema družinama. Kakšne posebne naloge to dejstvo postavlja socialnemu delu? 2. a) naloga projektne skupine; b) kdaj člani projektne skupine potrebujejo pomoč, ki jo projektna skupina ne more zagotoviti?
b.) Socialno delo z družino učenca, ki ima učne težave: 1. Kako se vzpostavi izvirni delovni projekt, kdo v njem sodeluje, čemu služi? 2. Kako zagotovimo učencu vlogo soustvarjalca v procesih pomoči?

1. Koncepti pomoči v socialnem delu:

a.) Kako definiramo pomoč v sodobnem socialnem delu?
b.) 1. Koncept izvirnega delovnega projekta pomoči; 2. Zakaj moramo nadomestiti strokovno neustrezno besedo »spremljanje«; 3. Zakaj je pomembno, da izvirni delovni projekt seže v skupnost?
c.) Etika udeleženosti L. Hoffman. Uporabite koncept, da bi 1. povedali bistvo o sodobnem socialnem delu; 2. da bi obrazložili, kakšen je pomen jezika, ki ga uporabljamo v socialnem delu, da bi zagotovili ravnanje iz etike udeleženosti. Kakšne morajo biti značilnosti jezika socialnega dela?

Ps: To smo mi mel vprašanja, ki smo jih na vajah delal, če ti bo kej pomagalo. Je na tak način, avtorje je fajn poznat, bingo pa je, če znaš jezik SD, kar pomeni, da si prebereš zapiske od predavanj od Gabi, njeno skripto in poskušaš najti tisto, kar ona uporablja, kakšne besedne zveze, besede (npr. SD je spoštljiv in odgovoren zaveznik). Lp

avtor?! napisan: 03.7.2009 , 16:01
Najlepša ti hvala 21.24!
Ampak moja težava so predvsem predavanja. Mi smo imeli SD z družino v tretjem letniku, ker pa je bila Gabi v tujini pa so nam prestavili na 4. letnik. Jaz pa sem tretji letnik ponavljala in nisem sploh nikoli hodila k njej na predavanja zato nimam zapiskov in ravno zato mi je toliko težje. Ima mogoče kdo zapiske za podarit oz. prodat?

Opomba uredništva: Komentarji neprijavljenih uporabnikov so namenoma izpisani tako, da manj izstopajo v primerjavi s tistimi, ki so jih napisali prijavljeni uporabniki sistema!

• Student Info je študentski informacijski portal.
  • Dnevno obišče portal 5-10.000 ljudi, mesečno pa 70.000-80.000 različnih obiskovalcev
  • Za sodelovanje ali oglaševanje na portalu pišite na vladimir.mijatovic[a]student-info.net
  • Portali študentskih organizacij fakultet
    Objava projektov študentskih organizacij posameznih fakultet ter projektov ŠOU v Ljubljani.

• e-Knjižnica študijskega gradiva
    Največja spletna knjižnica študentskih zapiskov, starih izpitov, izpiskov... Možnost naročanja kopij gradiv. Pogoji uporabe

• Vezava diplomske, magistrske naloge ali doktorske disertacije
    Naročanje vezave preko spleta, kalkulator za samostojno izdelavo predračuna, sistem za oddajo naročila preko spleta - vezava na klik!

• bon Apetit
    Portal študentske prehrane z objavljenimi dnevnimi menuju restavracij, cenik študentskih bonov, bonKalkulator za samostojen preračun skupne cene nakupa bonov.