Obj: 10.7.2005

V povprečju študentje študij dokončamo nekje med 25-im in 27-im letom. Po nekaterih raziskavah je ženska najbolj plodna pri 24 letih, prav tako moški. Po 35. letu starosti se plodnost ženske zelo hitro manjša, vse do menopavze, ko sposobnost za zanositev usahne. Le redke ženske lahko zanosijo po 45 letu, pa še te imajo posebno gensko zasnovo.

Večina ljudi, med njimi tudi ženske, je prepričana, da je za zaplete pri zanositvi 'kriva' ženska. To prepričanje je povsem napačno! Tudi svetovna statistika potrjuje, da lahko težave z zanositvijo v 35 % pripišemo ženski, v 35 % moškim, preostalih 30 % pa skupnim vzrokom pri paru.

Ob do sedaj znanih prognozah natalitete, bo potrebno v naslednjih 50 letih v v Slovenijo »uvoziti« 500.000 tujcev, če želimo, da nas bo še vedno 2.000.000. Ali smo v današnjem kapitalističnem svetu postali preveč egoistični in najprej poskrbimo za svoje interese (želje, potrebe), ter si prepozno vzamemo čas za družino (otroci kot breme)? Kot podatek naj navedem, da ima Irska trenutno najvišjo nataliteto v Evropi, obenem pa postaja največja in najbolj perspektivna regija (večina svetovnih multinacional si svoja predstavništva postavlja na Irskem)!

Kaj bo torej z nami? Kdaj se boš odločil-a imeti otroka-e? Smo res preveč egoistični in nepripravljenji na delitev ljubezni? Te kdaj zaskrbi, da ti bo zmanjkalo časa spočetje naslednika?