Obj: 09.9.2011 Čez poletje smo prenovili glavni del naše glavne kopirnice Pika na Jamovi. Nova sezona bo bolj prijetna za obiskovalce in nas, ki tam delamo.

Junija 2010 smo odprli novo koprinico na Jamovi 2 (zraven Fakultete za gradbeništvo in geodezijo). V prvi sezoni smo spoznali potrebe, sledila je prenova. Ker so novo podobo avgustovski in septembrski obiskovalci večinoma pohvalili, se verjetno lahko tudi sami malo potrepljamo po rami za dobro opravljeno delo. Slike skozi čas so vedno dobre za oceno trenutnega stanja.

Soba za vezavo diplomskih nalog je takole zgledala na samem pričetku delovanja...
... so se pa s časom nabirale razne (potrebne) naprave in to je bil prvi znak, da bo potrebna reorganizacija prostorov.Glavna soba kopirnice je zadovoljivo služila svojemu namenu, le potreba po nekaj več prostora za obiskovalce je obstajala. Ravno prostornost vhodnega prostora je bila prva opažena v avgustu.
Že nekaj mesecev smo imeli plotter za tisk velikih formatov, vendar je ta žalostno sameval na hodniku in čakal na boljše čase. Danes se mu verjetno kar smeje, tako glede uporabljenosti, kot glede nove lokacije.
V kopirnici že od samega začetka opravljamo prodajo učbenikov za knjižnico FGG. Zaradi majhnosti glavne sobe smo uspeli omare z učbeniki kar dobro skriti pred interesenti, ki so jih z knjižnice poslali k nam. :)  Vsem, ki ste ob prvih obiskih pomislili, da so vas glede prodaje učbenikov v Piki naplahtali, se ob tej priložnosti opravičujemo.
Kopirnica Student Info pika po prenovi...

Pogled izza sprejemnega pulta. Ena stena manj in razlika je več kot očitna.
Prostor za obiskovalce. Precej bolj prostoren.

To je tisto isto okno iz 1. in 2. slike.
Učbeniki so zdaj vidni - kar je bil eden izmed glavnih ciljev pred zasnovo prenove.

Vhod v kopirnico je (še) nespremenjen. Smo pa že sprejeli dorbonamerna opozorila, da bi bila kakšna oglasna tabla več zaželjena, še posebno za ne-FGG-jevce.

Staro kopirnico boste redni obiskovalce verjetno zelo hitro pozabili. Običajno je, da se na dobre zadeve hitreje navadimo kot na slabše. Izrek pravi: ne moreš vedeti, kam greš, če ne veš, od kod prihajaš.

Na tem mestu gre zahvala tudi Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, kjer smo dobili podporo za to prenovo. Kopirnica Pika je zdaj postala prava študentska točka in prepričani smo, da bomo s fakulteto uresničili še marsikakšno novo idejo.objavil:
Vladimir Mijatović