Obj: 28.1.2009 Ta konec tedna lahko opraviš toliko informativnih dni, kot si želiš. Prvi vseslovenski sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja.

'Predinformativni' dan Univerze v Ljubljani

Univerza v Ljubljani bo v novem študijskem letu razpisala le nove, prenovljene, bolonjske študijske programe. V študijskem letu 2009/2010 bo na novo vpeljala103 študijskih programov prve stopnje in štiri enovite magistrske študijske programe druge stopnje (Pedagoška matematika, Dentalnamedicina, Medicina, Teologija). Skupaj bo razpisanih 167 programov.


Namen prireditve je 14 dni pred informativnimi dnevi na enem mestu ponuditi pregled vseh različnih izobraževalnih programov, ki so na voljo, od srednjih šol do visokošolskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd. Hkrati želijo obiskovalcem na enem mestu predstaviti še druge pomembne informacije, povezane z izobraževanjem. Od tega kje in kako lahko pridobijo štipendijo, kako lahko uredijo bivanje v času šolanja, katera podjetja nudijo prakse in katera (prve) zaposlitve, kateri poklici obetajo, kako študirati ali se zaposliti v tujini ipd.V času informativnih dni na šolah imajo osnovno- in srednješolci v enem letu namreč priložnost obiskati največ tri izobraževalne programe. Na Informativi bodo v dveh dneh lahko spoznali mnogo več programov, hkrati zbrali še druge pomembne informacije, zbrano med seboj primerjali in se nato veliko lažje odločili, katero šolo obiskati v času informativnega dne in kam nato marca oddati prijavnico za vpis.

Več o prireditvi