Obj: 25.10.2012 Od zadnje večje prenove portala so minila slaba 3 leta in čas je bil, da Student Info dobi nekaj svežine.

Dejansko smo pri tej prenovi naredili nekaj korakov nazaj, da lahko kasneje naredimo nove korake naprej. Student Info deluje že od od decembra 2002 in v tem času smo imeli 3 generalne prenove (2007, 2009 & okt. 2012) in kar precejšnje število novih pridobitev v obliki modulov, funkcionalnosti, nadgradenj... V vseh teh letih se je tako nabralo precejšnje število nekih funkcionalnosti, ki pa so bile bodisi slabo promovirane, slabo uporabljane, slabo narejene (kdor dela, greši!), ne dovolj dobro ažurirane, ali pa vsega po malem.Povprečne spletne strani dandanes nimajo prave vrednosti in jih niti nima smisla vzdrževati. 

2 stvari sta (bili) na portalu nadpovprečni.

Knjižnica študijskega gradiva (kot največja in za študentske spletne strani zelo dovršena spletna baza študijskega gradiva) in bon Apetit (spletna stran z 250+ gostinci s študentskimi boni).

Bon Apetit smo leta 2006 naredili v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani in si nato še nekaj let prizadevali za ažurnost objavljenih dnevnih menujev, cen bonov... Z elektronizacijo študentskih bonov je bila vzpostavljena študentska prehrana.si, ki ima zdaj celotno bazo gostincev, dnevnih menu-jev, plačevanje z mobilnikom... Ažurnost bon Apetita je pričakovano padla in v uredništvu smo ta del portala pustili še nekaj časa, da se v miru izteče, dokler se velika večina uporabnikov ne prestavi na Študentska-prehrana.si. Zdaj smo ta del portala umaknili, da smo lahko fokus portala preusmerili na tisto, kar je prioriteta že od samega začetka...

Spletna baza študentskega študijskega gradiva - Student Info Knjižnica
. Ta je bila in ostaja (v povezavi s forumsko komunikacijo) glavni modul portala Student Info. Osvežitev je dejansko namenjena temu, da se izpostavi in olajša uporabo knjižnice & povezanih sistemov (te pričakuj v naslednjih tednih). Že do zdaj smo skupaj z uporabniki in darovalci zapiskov zbrali več kot 20.000 študijskih gradiv v najrazličnejših oblikah - od slik za pomoč pri učenju, plonkcev, starih izpitov, izpiskov pa vse do skeniranih zapiskov. Knjižnica bo še naprej pomočnik mnogih pri študijskem procesu in vpijanju čim več znanja, kar nikakor ne bo škodilo v zelo zaostrenih razmerah, kamor smo mladi porinjeni. Zato še... 

Vsebinska novost, ki ji bomo namenili velik poudarek - obveščenost in osveščenost mladih o razmerah, v katerih se nahajamo in kjer bomo očitno še kar nekaj let. Verjetno ni nikogar več med nami, ki ne bi vsaj posredno zaznal gospodarske krize, kjer smo se znašli. Na portalu Student Info smo že sept. 2009 v članku Koliko mladih diplomantov potrebuje naše gospodarstvo?, 2009) opozarjali na čudne razmere v Sloveniji in izkazalo se je, da so bile domneve, žal, pravilne. Na našem novičarskem kotičku in na forumih lahko pričakuješ marsikakšno iskrico na to temo. In vsi, ki imate kaj konstruktivnega za povedati, ste vabljeni k diskusijam.


Med spremembami funkcionalnostmi boste zagotovo opazili tudi:

  • Vsak glavni sklop ima svojo barvo, s katero se bo lahko vsebine na strani bolj enostavno popredalčkalo
  • Glavna navigacija je zdaj zelo preprosta in postavljena na levo stran od vsebine, tako da je vedno pri roki
  • Bolj enostaven sistem kategorij na forumu
  • Modularno zasnovo knjižnice, kopirnice... Na uvodnih straneh se bo na podlagi gumbkov takoj videlo, kaj so glavne funcionalnosti posameznega vsebinskega sklopa
  • FB like/share gumbe za posredovanje zanimivih informacij svojemu krogu znancev in prijateljev
  • Disqus sistem za komentiranje objav
  • Hitri iskalnik po naslovih objav, map in datotek v knjižnici
  • ...Komentarji in predlogi glede nove oblike so vedno dobrodošli. Pa prijetno uporabo še naprej.Še en screenshot starega sistema, ki bo marsikoga nasmejal na stare slabe čase. 
Še nekaj slik iz zdaj že precej pestre zgodovine nadgradenj.