Obj: 24.9.2012 Po 3-eh letih bo Student Info ponovno deležen temeljite prenove.

Vsake nekaj let v uredništvu portala Student Info ugotavljamo, katere stvari na portalu ne delujejo optimalno, katere sploh ne delujejo in katere med uporabniki niso najbolj sprejete. To je pri upravljanju spletnih portalov precej običajno, ker se spletni svet pač precej hitro spreminja. Po temeljitem razmisleku je tako tudi nam postalo jasno, da  je prenova portala potrebna še pred naslednjim študijskim letom.

Del prenove bo šel v smeri čiščenja, del v smeri nadgradnje. Zarade velikosti portala in majhnosti ekipe za prenovo bo prenova potekala v več časovnih fazah, 3 glavne točke pa bodo:

  • temeljita prenova glavnih modulov (novic, foruma in knjižnice)
  • čiščenje: opustitev nekaterih modulov (npr. bon Apetit), premik nekaterih podpornih modulov v ozadje (galerija, zemljevid...) ter predvsem odstranitev zastarelih vsebin (predvsem več let starih forumskih objav)
  • nadgradnja (razkritje teh naj še nekoliko počaka)


Kot vsaka temeljita prenova bo tudi ta zahtevala nekaj začetnega prilagajanja. Se bomo pa trudili, da bo tega čim manj. Tudi zato bo v začetni fazi najbolj izpostavljena nova temeljna struktura -

  • forum,
  • knjižnica,
  • kopirnica,
  • eTC.

Poleg tega bo portal Student Info bistevno bolj usmerjen v svojo glavno nalogo - skrb za bazo študijskega gradiva in študijsko okolje na splošno. S to idejo smo skoraj 10 let nazaj pričeli in tu je potrebno nekaj svežega vetra. Največji problem dejansko ni v tem, da Knjižnica študijskega gradiva ne bi bila tehnično dovolj dobra. Težava je, da obkrožena s toliko drugimi zadevami, da se zelo težko vidi, da je na Student Info največja (in verjetno tudi najboljša) e-baza študijskega gradiva. Zaradi zabasanosti jo je tudi vse težje nadgrajevati, pa je kar nekaj idej.

3 leta nazaj smo pričeli tudi z možnostjo naročanja študentskih zapiskov preko spleta (kompleksen in inovativen projekt, ki ima tudi v svetovnem merilu malo podobnih). V sodelovanju s Kopirnico Pika se je projekt precej dobro obnesel, vendar spet - na portalu Student Info je premalo izpostavljen. Si vedel/-a, da so nekatere diplomantke dobile BREZPLAČNO VEZAVO DIPLOME (v vrednosti 100,00+ evrov), ker smo v sodelovanju s kopirnico Pika imeli možnost objaviti njihove zelo dobre zapiske? Zelo verjetno ne, kar nas ne preseneča. V kopirnici je bil npr.  nekajkrat slišan komentar 'Dajte se malo bolj oglaševati'. Mi smo se pri samem oglaševanju kar malo nazaj držali, ker ne želimo dodatno ljudi zasipavati s super ponudbami. Je pa očitno celo v tem času agresivnega marketinga možno, da bi kakšen oglas več celo prav prišel.

Toliko za zdaj o vzrokih in idejah.
Nova oblika bo predstavljena v naslednjih dneh (počakali smo, da gre izpitno obdobje mimo). V primeru poporodnih težav pa prosimo za malo razumevanja. Potrudili se bomo, da bi vse napake kar se da hitro odpravili, novosti glede uporabe pa po potrebi dokumentirali.

LP, ekipa portala Student Info