Obj: 28.6.2011 V zadnjih dneh junija 2010 smo uradno odprli vrata kopirnice Student Info Pika. Po enem letu je bil odličen čas, da se za trenutek ozremo nazaj.

Junija 2010 je bila uradna otvoritev kopirnice Student Info Pika. Brez velikega pompa v zadnjih dneh izpitnega obdobja smo zaključili z obnovo prostorov nekdanje kopinice Pika (svoj čas zelo priljubljene med študenti FGG) in odprli novo študentsko kopirnico. Prvo veliko veselje je bilo že v tem, da smo ponovno oživeli takrat že nekoliko zapuščene prostore. Vsi, ki so jih videli prej in potem, so nasmejano ugotavljali, da bi se mladostniški veter spet lahko vrnil v ta del prostorov Fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

Ob prvem pogledu na prostore so (priznam) obstajali določeni dvomi v uspeh tega projekta.
Po prvem čiščenju so zadeve zgledale nekoliko bolj obetavno...... in pričeli smo lahko s prvimi načrti glede notranje ureditve.
Ko je kopirnica prvič odprla vrata za obiskovalce, je bila videti že precej bolj cool.
Danes so prostori še nekoliko bolje opremljeni, v juniju 2011 nam je uspelo prenoviti tudi druge prostore kopirnice, čez poletje pa bomo glavni prostor še nekoliko razširili in ga naredili bolj prijaznim za obiskovalce ter bolj uporabnim za nas, ki skačemo od stroja od stroja. Glede na leto nazaj smo lahko vsi, ki smo tako ali drugače povezani s temi prostori, več kot zadovoljni z narejenim.

Zakaj je bila Kopirnica Student Info Pika sploh odprta?

Glavna ideja je bila ustvariti študentsko točko za portal Student Info , kjer bo mogoče iskati / dobiti / prinesti študijsko gradivo (predvsem dobre študentske zapiske). Kopirnica Pika in portal Student Info se v tem pogledu odlično dopolnjujeta:

  • Na portalu lahko najdeš zapiske, ki bi jih želel dobiti v obliki kopij - naročilo oddaš preko portala, zapiske prevzameš osebno v kopirnici.
  • Imaš dobre zapiske in bi jih dal objavit? Zdaj je to precej bolj enostavno kot prej, ko smo imeli poslovalnico le na Rudniku - prineseš svoje gradivo in ga kasneje na istem mestu tudi prevzameš.
  • Naročilo vezave diplomske naloge - še ena prevzemna točka oz. kraj, kjer se lahko pozanimaš o podrobnostih, nikakor ne more škoditi. Sploh pa v primeru, ko se čas do oddaje diplome v referat meri v minutah.
  • ...

Tudi ti načrti o sinergijah med spletnim portalom in fizično lokacijo v bližini fakultet so se v veliki meri izpolnili, nove in nove ideje pa še kar prihajajo. Deloma iz naše strani, deloma s strani obiskovalcev. Že od začetka smo vedeli, da ne želimo biti tipična kopirnica, ampak partner za mlade pri njihovih študijskih obveznostih.

Ker na tem mestu nima smisla biti predolg, bomo kakšne zadeve pustili še za prihodnje objave.

Na tem mestu še zahvala vsem, ki ste nas že obiskali. Še posebno tistim, ki ste v prvih tednih potrpežljivo čakali, ko smo iskali prave nastavitve na kopirnih strojih in vam (končno) naredili kopije, ki ste jih potrebovali. Vsako delo ima svoje začetke in porodne krče. :-) Lep poletni pozdrav iz kopirnica Pika &
veliko uspehov pri študijskih obveznostih.

Ekipa Student Info.