Obj: 23.5.2009 Poglej po policah knjižnice in napolni svojo košarico z znanjem.

Zakaj smo jo oblikovali
Košarica je narejena za dober študentski nakup preko portala Student Info. Seveda tukaj nimamo v mislih hrane ali oblek, ampak vseeno bistvenih artiklov za lagodno študentsko življenje. Ja, uganil/ -a si, s pomočjo košarice si lahko kupiš zapiske. Ker je to nekaj posebnega, je namenjena samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Če to še nisi, klikni.

Dodaj v košarico

Ko se boš z miško sprehal/ -a med policami Student Info knjižnice in boš ob ogledanem študijskem gradivu videla oznako »naroči«, stisni gumb na miški in artikel bo pristal v tvoji košari (Moja naročila). To še ne pomeni, da ga moraš tudi kupiti. Ko prideš do blagajne, preglej vsebino košarice in žepa ter se odloči, kaj je najnujnejše v določenem trenutku.  Možnosti plačila

Ko stojiš v navidezni vrsti, ki je pri nas ni, zato je ta način kupovanja tako priročen in kratkotrajen, razmisli, kateri od načino vplačila ti najbolj ustreza:

  • izvedba plačila preko plačilnega naloga na transakcijski račun ponudnika (s spletno banko je to hitro in enostavno)
  • če si pri Mobitelu, lahko uporabiš spletno Moneto
  • če pa ne zaupaš modernim izumom, lahko prineseš gotovino in jo na izbranem mestu ob izbrani uri zamenjaš za artikel, ki si ga naročil/ -aŠtirje koraki te ločijo do željenega


Vprvem koraku izveš informacije o ceni in dostopnosti. Označiš tudi količino in način dostave. Skupna vrednost se ti ves čas izpisuje, tako da lahko slediš spreminjanju vsote glede na količino in način dostave.V drugem koraku potrdiš svoj nakup, Student Info košarica dobi tvoje naročilo, ki pa ga ne izvede dokler ne poravnaš računa. In dokler ne plačaš, lahko naročilo še vedno izbrišeš iz seznama. Po enem mesecu bodo avtomatično izbrisana vsa neplačana naročila, zaradi lažjega vzdrževanja. Po tem koraku boš dobil/-a tudi e-pošto v svoj e-nabiralnik, v kateri bo Student Info potrdil prejem naročila.Tretji korak je plačilo, ki ga izvedeš, na tebi najbolj ustrezen način.

Tvoj četrti korak je čakanje, ker od tukaj naprej vse naredi Student Info, no, študirati moraš sam/-a. Če je slučajno prišlo do nepravilnosti pri naročilu, lahko pričakuješ kontaktiranje z naše stvari, zato moraš vpisati kontaktne podatke ob naročanju. Če ni nič glasu od nas, smo že začeli tiskati, vezati, urejati, pošiljati. Artikel bo pri tebi v manj kot treh delovnih dneh, kar pomeni, da tebi ni treba nikamor. V nabiralniku te bodočakala gradiva in takoj boš lahko začel/-a s študiranjem.

Moja naročila
Ko si registriran/-a in prijavljen/-a, lahko kadar želiš preveriš seznam svojih naročil in preveriš, če imaš neporavnane račune. Na to te bo opominjala tudi številka ob košarici v desnem zgornjem kotu in črno-bel svetlobni signal. Vse podatke si lahko za svojo evidenco tudi shraniš na svoje USB ključke ali natisneš na papir. Seznam tvojih naročil je dostopen samo preko tvojega uporabniškega profila.  
Izbriši naročilo
Ko pogledaš tvoja 'Moja naročila', lahko še vedno odstraniš izbrano gradivo, ki še ni plačano, če misliš, da ti ne bo pomagalo pri učenju ali pa se izkaže, da si izbral/-a napačnega. Klikneš na Podrobnosti/ Plačilo naročila in ko se ti odpre stran s podatki o naročilu, greš čisto na dnostrani in klikneš 'izbriši naročilo'. Odpre se ti še varovalno okno, kjer te ponovno vpraša, če si želiš resnično izbrisati to gradivo in če si prepričan/-a, potrdiš izbris. Načrti za prihodnost

Število gradiv, ki jih bo mogoče naročiti, bo naraščalo, vpeljali bomo status naročnika storitev knjižnice, kmalu bo na voljo tudi tiskanje in vezava diplomske,  magistrske ali doktorske naloge, lektoriranje in prevodi povzetkov, ...

Po najboljših močeh se idejno in aktivno trudimo za kakovostne vsebine in storitve, ki bi iz vas izvabile še boljše. Za sistem Student Info košarice upamo, da ti bo všeč, predvsem pa, da boš z njim lahko prihranil/-a veliko časa in, jasno, tudi nekaj denarja. 

Uredništvo Student Info