Obj: 24.12.2005

Natanko 3 leta je minilo, odkar je bil postavljen ŠTUDENTSKI INFORMACIJSKI SISTEM Fakultete za gradbeništvo in geodezijo!!!

Bila je prednovoletna zabava za profesorje FGG, mi pa smo 'štimali' še zadnje nastavitve za vključitev ŠIS FGG na svetovnem spletu. No, če sem iskren - mi takrat nismo vedeli, da so bile to zadnje nastavitve. Pravzaprav sploh nismo vedeli, kaj točno delamo. Ampak je nekako uspelo.

Sledila so še 3 leta razvoja in danes Student INFO vključuje 18 fakultet Univerze v Ljubljani. Za vsako od teh študentskih strani fakultet delajo študenti, ki jim je vzpostavitev virtualne skupnosti postala izziv, veselje in dobra izkušnja za nadaljnje delo.

Danes vsebina tega sistema niso samo objave urednikov, ampak so to komentarji, vprašanja, blogi, mali oglasi... od tebe in nekaj tisoč ostalih, ki vsak dan obiščejo ta spletni portal.

Kako je potekal razvoj kažejo spodnje slikce, ki smo jih komajda našli med starimi 'backupi' in drugimi CD-ji.


Prva, prva verzija, za katero smo mislili, da je internet stran. FLASH animacije so se nam zdele kot znanstvena fantastika, skoraj bi se polulali od veselja, ko je 'stran migala' :-)


Druga verzija, ki je že kazala prve obrise bodočega Študentskega portala FGG. Vendar je ta verzija doživela totalko reprogramiranja (ASP --> PHP)
Prva aktivna verzija - 'WE'RE ONLINE!'

 


Po enem letu delovanja ŠIS FGG je prišlo do prvega povezovanja s študenti ostalih fakultet. Prva med njimi je bila Teološka fakulteta z Janom Kocbekom in Alešom Kusom na čelu.

 

Student Info danes, po treh letih dograjevanja in razvijanja.
Kako bo tekel razvoj naprej? Nekatere ideje obstajajo, ni pa nikoli dosti časa, da bi vse naredili. Èe imaš kakšno konkretno idejo, predlog za vizualno podobo (stran bo verjetno čez par mesecev doživela celostno prenovo), si programer, ki bi rad delal na konkretnem spletnem projektu ali pa bi rad sodeloval kako drugače - nove, sveže ideje in sposobni ljudje so vedno dobrodošli. Konec koncev - osnovna ideja tega portala je povezovanje / znanja, idej, izkušenj, vizij....

Sam osebno sem se ob delu na tem projektu naučil toliko, da bi še enkrat dal vsa ta leta neprespanih noči skozi. 'It is the journey that matters!'