Kaj so bila nekatera vprašanja, ki smo jih dobili pri dosedanjem delu?

Zakaj namesto bonusa ne morem dobiti denarja v gotovini ali nakazila na račun?

Ker se ti ne splača (oz. ker boš takoj po študiju spoznal, da za vsako tvoje plačilo v € ti država vzame toliko, da ne veš, ali bi sploh še delal). Z bonusom dobiš 'bruto' vrednost oz. max. kolikor lahko, če ti le ustreza oblika kompenzacije (kopiranje, vezava diplome, ponudba pri partnerjih...). Če bi si prislužil npr. 85€ bonusa, bi ti po npr. nakazilu preko študentske napotnice ostalo cca. 50€. 

Pravičnost sistema

Student Info zapiski so zamišljeni kot PRAVIČEN SISTEM za vse sodelujoče - avtorje, kopirnice, urenike portala, kupce, sodelujoča podjetja in organizacije. Vprašanje je le, če se vidiš v kakšni od vlog sistema in če meniš, da ti bonitete res lahko koristijo.

Zakaj se višina bonusa s starostjo zapiskov zmanjšuje? Saj so še vedno aktualni!

Dejstvo je, da starejši kot so zapiski, manjša je verjetnost, da jih bo kdo naročil. Se pravi, da je tveganje za kopirnico, da si bo povrnila stroške večje. Karkoli vpliva na zmanjšanje prodaje, zmanjšuje tudi bonus. To je tudi vzpodbuda za vse avtorje, da takoj po zaključku predavanj ali po opravljenem izpitu prinesejo zapiske, izpiske ipd. Novejši kot so, bolj so lahko koristni tudi za ostale. Če želimo, da krog Student Info deluje, je potrebno biti aktiven!

Zakaj se lahko višina bonusa zmanjša, če so zapiski v zvezku?

Kopirnice imajo s skeniranjem, obdelavo in objavo zapiskov dejanske in konkretne stroške. Skeniranje nevezanega gradiva vzame nekaj minut, medtem ko skeniranje zvezka lahko vzame tudi dobro uro! Če prevedemo to v denar - stroški objave zapiskov v zvezku so za kopirnico takoj višji. Posledično je bonus za avtorja manjši.

Zakaj bi dajal svoje zapiske drugim za kopirati? Naj se tudi oni zmigajo, ne pa da ga samo žurajo.

V nekaterih primerih je tudi to res. In če se nekdo odloči, da tega ne bo podpiral oz. dajal potuhe, je to njegova pravica. Obstajajo pa tudi primeri, ko je nekdo zaradi spleta okoliščin (bolezni, nesreče, družina, mlade družine...) časovno in/ali fizično v stistki in objektivno ni mogel na predavanja. Takšnim sistem e-knjižnice zapiskov, možnost e-naročanja in celo dostave na dom zelo koristi, jim lahko reši letnik. Ja, običajno se najprej opazi žurkote, smo pa v dosedanjih večletnih izkušnjah bili deležni marsikatere pohvale iz drugega kroga posameznikov.

Zakaj si ne morem naložiti (zaklenjenih) zapiskov?

Ker če bomo dajali e-verzije naokoli, potem bo prodaja popolnoma usahnila, kopirnice bodo izstopile iz sistema, uredniki portala ne bomo imeli sredstev za svoje delo in opremo, avtorji (tudi če bodo hoteli kje objaviti svoje zapiske) ne bodo imeli več tako dodelanega sistema, kaj šele da bi kdo dal bonus... Sistem bo izdahnil, posledično ti ne boš imel več kaj za download-at. Student Info je edini portal s študijskim gradivom, ki se je obdržal tako dolgo 

Jaz bi želel imeti % od prodaje svojih zapiskov

Nekaj bolj živahtnih avtorjev je povprašalo, če obstaja možnost pobiranja % od prodaje njihovih zapiskov, če se odločijo za sodelovanje. Trenutno možnosti za samozaložništvo še ni, bomo pa v prihodnosti pripravili vsaj kakšno poizkusno varianto. Še vedno smo namreč mnenja, da avtorjem trenutni koncept dela prinese največ. Smo pa vedno odprti za zanimive ideje.