Če konkuriraš 200+ vrstnikom za isto službo in imate vsi diplomo, bo tisti z objavljenimi zapiski med Google zadetki na boljšem ali slabšem?

Po vseh novejših raziskavah delodajalci preverijo identiteto kandidatov na spletu. Malo stvari je lažjih od vtipkanja kimena in priimka kandidata v Google in ogleda rezultatov. Ne bi bilo dobro, da bi Google ob tvojem imenu pokazal na povezavo z odličnimi zapiski? Svet se že vrti okoli interneta in Student Info je lahko tvoja druga študijska vizitka na 'netu.  Lahko pa delodajalcem raje nastaviš svojo Facebook galerijo ali pa jim pošlješ template CV, da ga položijo poleg 225 drugih, ki so se prijavili na razpis običajne službe (vir: www.celje.info). 

Student Info ti omogoča narediti boljši prvi vtis na bodoče delodajalce

Mnogo bolje kot dobra slika iz žura bodo v očeh delodajalca ali kadrovnika izgledali res dobri zapiski ali celo cel seznam le-teh. Mi smo o "vsebini reklame Itak - Ne objavi, kar te lahko gnjavi" in prihajajočih slabih trendih za mlade diplomante pisali že od 2009 ([2009-1],  [2009-2], [2011].... Takrat se nekateri za to niso preveč zmenili. Nekateri so se celo malo zmrdnili, kaj bi se dodatno matrali. Danes ne srečamo več študenta, ki bi ob vprašanju zaposlitve ostal ravnodušen. 

 

Vir slike in povezava na video: Telekom Slovenije, 2015.

 

Še več - danes za pridobitev službe ne bo več zadostovalo, da ob tvojem imenu Google ne pokaže negativnih člankov in slik, ker verjetno konkuriraš vsaj 10+ vrstnikom za isto službo in vsi imate (iste) diplomo in zelo podobne dosedanje (delovne) izkušnje. Ne objavi, kar te lahko gnjavi. Vsekakor objavi, kar ti lahko pomaga pri iskanju prve službe!

Profesorji kot bodoči delodajalci

Marsikateri izmed dosedanjih avtorjev zapiskov se je spogledoval s prvo službo v obliki mladega raziskovalca. Zavzetost na predavanjih, odlična ocena na izpitu in dobri zapiski so vsekakor dober začetek, če so ambicije v tej smeri.


 

The amount of good luck coming your way depends on your willingness to act.
Barbara Sher